Over ons

Wij zijn Jeanny en Toon Roefs en zijn ons leven lang opgegroeid met honden. Van thuis uit hebben we beiden het omgaan met dieren en specifiek honden met de paplepel ingegeven gekregen. Logisch was dan ook nadat wij op 15 december 1983 zijn getrouwd, er al snel de eerste 2 Goldens bij ons in huis waren. Op 29 december 1983 zijn onze eerste 2 Goldens (Tessi en Swinka) geboren bij mijn vader thuis, en deze zijn in februari 1984 bij ons komen wonen. In aanvang wilden we het bij 2 Goldens houden maar wegens ziekte van mijn vader was er in 1985 de 3e Golden (Trixie Robo) en deze verwachtte puppy’s met als vader een mooie Engelse reu Nortonwood Troy. Vanaf toen waren we ook besmet met het virus: het fokken van Golden Retrievers. We hebben daarvoor alle benodigde vergunningen en diploma’s gehaald. Daarna kwam er vrij snel het showen van onze Goldens op nationale en internationale shows.

Dit was jaren erg succesvol met meerdere titels van verschillende Goldens zoals wereldkampioen, Europees kampioen, Nederlands kampioen, Duits kampioen, Clubkampioenen in verschillende landen en allerlei showtitels. Wij vonden het fantastisch om onze honden te “meten” met andere Golden Retrievers op toen vaak heel druk bezochte nationale en internationale shows met veel respectvolle concurrentie. Toppers voor ons daarin waren het 2x winnen van de Golden Retriever Clubmatch Nederland met meer dan 900 Golden Retrievers en Top Winning Kennel in 1998. Met showen zijn we het rustiger aan gaan doen, maar met onze zorgvuldig opgebouwde en degelijke bloedlijnen fokken we met veel passie en overgave regelmatig een nestje Golden Retrieverpups.

De teven waarmee we een nest fokken zijn allen in ons bezit en bij ons aanwezig. Ook hebben we enkele reuen zelf, maar voor de nodige verversing van de genenpool gebruiken we met regelmaat ook andere reuen van erkende fokkers.

Onze doelstelling is om voor mensen een mooie gezonde, sociale met een open karakter Golden Retrieverpup te fokken die daarmee voldoet aan de aspecten waarom de Golden Retriever zo’n fantastische hond is om in je gezin te hebben. Wij doen er als fokker alles aan om dat te realiseren. Wij brengen ervaring, kennis, onderzoeken bij de ouderdieren, gastvrijheid enzovoort in, brengen dat over naar en begeleiden de pupkopers in het opvoeden van de pup. De “reis van de pup van geboorte naar een vaste basisplek in hun nieuwe thuis” is dus een samenspel van Fokker en Pupkoper. De pupkoper kan niet zonder een ervaren en betrouwbare fokker, maar de fokker kan niet zonder een ervaren of leergierige en enthousiaste pupkoper. Deze relatie is onze basis voor samenwerking om honden een goed “thuis” te geven.